Nyheter Rurik.se
  Om vår organisation     Ryssar i Sverige  
  Gallerier     E-tidning     TV   Kalender: Sverige 
Vår organisation
Medlemskap
Våra tävlingars resultat
Nyheter
TV-sändningar på ryska från Stockholm i Internet
Elektronisk tidning (bara på ryska)
Fotogalleri
Länkar
Top1 [Recepie book]
Axelsson &Karlsson
Efron
Alvik
Tema modersmål
Sveamarket
VolgogradWelcome

Nyheter

 2017-05-14 - 2027-05-14
Agneta Norberg, ordförande i Sveriges Fredsråd. Det odödliga regementet.
Tal den 7 maj 2017 på Medborgarplatsen. Samling i anledning av firandet av krigsslutet den 9 maj 1945.
Det säjs att segrarna skriver historien. Det är inte sant när det gäller andra världskriget. Där har vi i väst uppfostrats med historien om att det var USA och Storbritannien som stod som segrare, 1945, när andra världskriget slutade. Deras krigslidanden har beskrivits i rader av filmer och böcker. Sanningen är den att det var Sovjetunionen som till 93% stod för förlusterna i människoliv under andra världskriget och med ett sönderbombat och förbränt land...

Jag var 8 år, 1945, och minns det stora kriget på så sätt att jag blev oerhört orolig och rädd när jag såg mina föräldrars allvarliga ansikten när de lyssnade på nyheterna på radion. Då gick jag in i kammaren där vi hade en liten orgel, som jag spelade på, för att inte höra. Jag bodde i en liten by i Västerbottens inland, men kriget nådde oss på så vis att nazi-Tysklands soldater forslades förbi vår hemtrakt, med tåg upp mot Narvik, i Nordnorge. Min kusin Bojan skötte järnvägsbommarna och har berättat om detta.
Det kalla kriget inleddes i början av 50-talet och det var mycket skrämmande för det spreds rykten att ryssarna nu kanske skulle anfalla Sverige. Jag var 15 år 1952 och jag var oerhört rädd minns jag. Men in på 60-talet blev det ett annat klimat för då började man tala om USAs grymheter i Vietnam. Bilden av andra världskrigets historia började också att förändras.
Min mamma dog 1968 och lämnade efter sig en mindre summa pengar som vi sex syskon delade på. Jag beslöt då att använda dessa pengar till att åka till Leningrad sommaren 1970. Det blev en vändpunkt i mitt liv. Jag fick lära då lära mig vad Sovjetunionen hade lidit och om deras ofantliga förluster inte bara i människoliv utan på många, många andra sätt. Jag lärde mig att det var Sovjetunionen som räddat oss alla från nazismen. När jag återvände till Lycksele efter denna resa ville jag lära mig mer om Sovjetunionen.Det var inte lätt att hitta information om detta stora land i vår närhet. Jag letade överallt på olika bibliotek. Men det fanns ingenting om Sovjetunionen och om deras stora insatser i det hemska kriget. Slutligen hittade jag en bok i en liten bokhandel i London som hette Fathering the unthinkable, skriven av professor Brian Easley. Där stod följande på sidan 119:
"USA hade ökat sitt välstånd genom detta krig. Men Sovjetunionen låg återigen i ruiner på samma sätt som 1920 i slutet av inbördeskriget och västs blockad. Nazisterna hade förstört totalt eller delvis:
15 stora städer, 1710 mindre städer, 70 000 byar, 60 miljoner byggnader var totalförstörda, 25 miljoner människor hade gjorts hemlösa. Nära 32000 industriföretag var totalförstörda, 10.000 kraftverk, 3000 oljekällor, över 1000 kolgruvor, 65000 kilometer järnvägs spår, och 86 000 miles motorvägar. Nazisterna transporterade till Tyskland 14000 ångkraftverk, 1400 turbiner och 11 300 elektriska generatorer, 100 000 kollektivjordbruk förstördes. Nazisterna slaktade eller tog med sig till Tyskland 7 miljoner hästar, 17 miljoner nötkreatur, 20 miljoner svin, 27 miljoner får och getter, 110 miljoner kycklingar. 40.000 sjukhus och sjukvårdscentraler förstördes, 64 000 grundskolor och college, 43000 bibliotek med över 100 miljoner böcker, 44000 teaterbyggnader, nära 3000 kyrkor, över 400 museibyggnader. I första folkräkningen efter kriget fanns det de som var över 18 år endast 31 miljoner män jämfört med 53 miljoner kvinnor.
Sovjetunionen tillfogade tyskarna 93% av deras förluster. Sovjetunionen förlorade under åren 1941-1945 11 miljoner soldater i döda och 18 miljoner sårade. De civila offren var ännu fler: 17 miljoner döda. Detta kan jämföras med Storbritannine som förlorade omkring 500.000 soldater och USA 302.000 soldater under hela kriget." Slut citat.
2009 tog jag initiativ till ett temanummer om Nato i tidningen Vi Mänskor (3-4, 2009). Jag gjorde en intervju med Kira Mitrofanova, född 1938, boende i Sverige, uppväxt i Leningrad.
"Jag var fyra år när tyskarna började bomba oss och vi var tvungna att ge oss iväg från Leningrad. Vi blev beordrade av myndigheterna att evakueras. Vi begav oss till tågen som skulle föra oss till Perm, en stad som ligger i Uralområdet. Vi närmade oss en station som hette MGA. Mina föräldrar bråkade minns jag. När tåget stannade tog min mamma en tekanna, grep mig i armen och sa att vi skulle gå och hämta tevatten. När vi kom ut ur tåget sa min mamma: Nu far vi tillbaka till Leningrad. Det var strängt förbjudet att inte lyda myndigheternas order om evakuering, därför drog hon mig i armen och kröp med mig under godsvagnarna så att ingen skulle se oss.Vi tog oss på något sätt till Leningrad där vi sökte upp min mosters hus där vi stannade. Resten av familjen åkte vidare till Perm. De trodde att vi var på tåget i någon annan vagn. Pappa letade efter oss vet jag. Det skulle ta lång tid innan vi sågs igen. Jag längtade mycket efter min pappa. Men det gick ganska bra för mamma. Hon fick arbete i en fabrik som ställt om till krigsproduktion. Än så länge fungerade det mesta som vanligt. Jag var på dagis medan mamma jobbade. Vi barn pratade mycket om kriget. Vi pratade om vilket hus som skulle bombas härnäst. Men det vi pratade mest om var: "Vad ska vi äta? Hur ska vi skaffa mat?" Vi var hungriga jämt. I Leningrad hade myndigheterna förberett för krigstid och lagt upp stora lager av mat för befolkningen. Det förfärliga var att det fanns spioner i Leningrad som pekade ut var matförråden fanns och meddelade detta till den tyska krigsledningen. De tyska bombplanen kunde alltså lokalisera förråden, bomba och förstöra maten. Tyskarna inte bara bombade våra matförråd och våra hus, de kastade brandbomber för att husen skulle börja brinna. Stadens myndigheter hade format brigader i varje kvarter för att minska bombskadorna och för att vi skulle hjälpas åt att ta hand om varandra och de skadade. Brigaderna gick in i de skadade husen för att se efter att ingen skadad eller död låg kvar. Information om kommande anfall med brandbomber kom via radion. Vi hade blivit undervisade om hur vi skulle kasta bort bomberna när de landade på hustaken. Unga och gamla ja, alla som kunde, klättrade upp på hustaken och fick tag på dessa brandbomber och kastade bort dem från taken.
Stannade ni i Leningrad hela kriget? frågade jag. Nej, efter en tid varnade myndigheterna igen att vi måste ge oss iväg från Leningrad. Nazisterna avancerade mot Leningrad. Samtidigt berättade mamma att hon skulle ha ett barn till. Vi var tvungna att ge oss iväg och den enda väg som var möjlig gick över Ladogas is.
Vi packades i lastbilar. Dessa lastbilar drevs med ved- eldning. Min uppgift var att kasta in veden så att lastbilen skulle gå. Isen över Ladoga var bara en enda grå sörja. Jag såg med skräck stora vakar i isen där lastbilar som gått före oss sjunkit ner i vattnet och försvunnit. Men vi kom lyckligt över isen. På fasta land sattes vi på ett boskapståg som skulle föra oss till staden Perm och till pappa.
Det var en lång tågresa. Tågen stannade då och då för vi blev bombade och vi tvingades fly in i skogen och gömma oss i de stora bombkratrarna som bildats efter tidigare bombanfall. I boskapsvagnen var vi tvungna att stå sovande för det fanns så lite plats. Vi åkte länge, länge med detta tåg. Det var många barn i vagnen. Det käraste jag hade vara en docka jag fått av min pappa. Huvudet var av porslin och håret var ljusgult. Alla i vagnen ville hålla min fina docka. När de skulle lämna tillbaka dockan grät de hejdlöst. Min mamma beslöt då att kasta dockan för att inte oro skulle sprida sig i vagnen. I godsvagnen fanns små luckor för luftintag. Mamma öppnade en av luckorna, lyfte upp mig och lät mig kasta dockan. Mamma sa "Nu åkte dockan tillbaka till Leningrad". Kira gråter vid detta minne.
Vi fick mer plats i vagnen eftersom många barn dog efterhand. De kastades ut och lämnade plats till oss andra. När vi kom fram till Perm fördes mamma till militärsjukhus för att föda. Även denna förlossning skulle bli kejsarsnitt på samma sätt som när jag föddes. Någon specialist för detta fanns inte närmare än Moskva. De hade inga möjligheter att föra henne dit. Läkaren var tvungen att stycka fostret. Det var hemskt.
Så småningom när kriget var slut återförenades familjen och reste efter en tid tillbaka till Leningrad. Min pappa, som var läkare, skulle nu arbeta på ett sjukhus i Leningrad och vi fick bo i en lägenhet nära sjukhuset. Jag har minnen av stora fångtransporter av tyska krigsfångar som skulle via Leningrad till Pusjkin och Pavlov. De gick till fots genom staden och jag stod på trottoaren och tittade på. Fångtransporten fick kommando att stanna. En av de unga männen som såg hur mager och eländig jag såg ut gav mig en sammanpressad fyrkant av solrosfrön. Det var det godaste jag ätit på länge. Han gav mig även sitt lilla matförråd. Vi bodde även i perioder i Pusjkin där tyska fångar sattes i byggnadsarbete. Där såg jag att de ryska kvinnorna, de som genomlevat den hårda blockaden, var givmilda och gav de tyska tvångsarbetarna mat från sina förråd.
Till sist vill jag säja: Alla vet att Ryssland genomlevt hårda tider: Och vi kan genomleva nästan vad som helst-bara det inte blir ett nytt krig. Jag är glad över att det finns de som kämpar för fred.
 
Da strastvoyet veliki narodnaja vaina!
Smert Fascism!
Leve det stora fosterländska kriget! Död åt fascismen!
Agneta Norberg, ordförande i Sveriges Fredsråd. lappland.norberg@gmail.com
2017

 2017-05-17
Fredsdag i Minnesplats Karlsvik.
Segerdagen är en viktig dag som firas i hela Ryssland. Man firar inte bara seger över nazisterna utan minns alla som dog -soldater, tjänstemän, civila befolkningen. Rysk-svenska föreningen Sputnik ärade krigets offer vid minnesstenen i Karlsvik.
 2017-05-11
Eva björklunds märkvärdiga tal inför marschen på Segerdagen i Stockholm
Många blev imponerade av Eva Björklunds tal inför "De odödligas regementes" marsch i Stockholm. Härmed publiceras den originella versionen på svenska.
Foto: Vladislav Averkiev...
 2017-05-08
Aktionen "Det Odödliga regementet" hölls i Stockholm
Stockholm, den 7 maj TASS Irina Dergatjeva.
Civilaktionen "Det Odödliga Regementet" till minnet av segern i Fosterlandskriget mot nacisterna hölls i Stockholm för tredje gången i rad. Den arrangerades av Ryska riksförbundet och Svensk-ryska vänskapsforumet.
Foto: Vladislav Averkiev
Läs vidare på ryska:
 2017-05-08
"Det Odödliga Regementet": hela världen minns sovjetiska soldaters hjältedåd
Aktionen "Det Odödliga Regementet" har fyllt 10 år i år. Barn, barnbarn och barnbarnbarn till deltagarna i kriget går ut på gatorna med foton på sina hjältar. Aktionen äger rum inte bara i Ryssland. Varje år får aktionen ännu större geografi.
 2017-05-08
Segerdagens firande i Karlstad
Föreningen "Vi pratar ryska" samlades idag 7 maj i Sandgrundsparken i Karlstad för att hedra minne av våra förfäder och mödrar som gick bort i kampen mot fascismen. Vi var inte många idag, men flera länder. Det fanns inte en enda familj i forna Sovjet som inte drabbades av kriget. Vi vill ha fred på jorden.
Text och foto Irina Persson
 2017-05-07
Den unga musikern Arthur Edman representerar Sverige på festivalen "Moscow Meets Friends"
Mellan den 29 maj och 9 juni håller man Internationella musikaliska festivalen "Moscow Meets Friends", som arrangeras av Internationella välgörenhetsfonden av Vladimir Spivakov. Årligen har festivalen över 2000 deltagare, barn från 50 regioner av Ryssland och 40 länder. Förra året represenderades Sverige av den unga musikern Arthur Edman, som imponerade på alla med sin otroliga begåvning. I år kommer Arthur till Moskva igen, det är en stor ära och ett stort ansvar för den 13-årige pojken.
 2017-05-06
Stockholm to Host "Immortal Regiment" March on Sunday
Swedens capital will host the "Immortal Regiment" rally dedicated to the heroes of the war against the Nazis and their satellites for the third time.
Foto: rurik.se
 2017-05-03
III Regionala konferensen av ryska landsmän i Norden och baltiska länder hölls i Danmark
Den 26-27 april 2017 var Danmarks huvudstad Köpenhamn värd av III regionala konferensen av ryska landsmän i Norden och baltiska länder. Deltagarna var representanter från 10 länder, Estland, Lettland, Litauen, Sverige, Finland, Norge, Island, Danmark, Tyskland och Polen.
 2017-04-23
Ryska konsulatet är på besök till Luleå
Ryska konsulatet kom på besök till Luleå. De hjälpte med pass, visum och handlingar för ryska landsmän I Norrbotten. Tatiana Miralm från Folksam konsulterade om försäkringar och pensioner. Natalia Isaksson hjälpte med deklarationer. Ett stort tack till alla!
Konsulatet la blommor vid minesstenet i Karlsvik.
Foto: Katerina Ekström.
 2017-04-21
Ryska borschsoppan på en ö i Sverige
En artikel om en resa till Öland av Maria Bessmert.
"Öland som ligger i södra Sverige har cirka 25 000 invånare, men på sommaren har den så många som 500 tusen besökare från hela världen. Öland är Sveriges andra största ö. Det förvandlas till en riktig kurort för svenskar på sommaren. Man får inte bara solbada på stränderna och bada i Östersjön utan också njuta av öns vackra natur och sevärdheter.
Öns invånare är svenskar som sysslar med lantbruk.
 2017-04-18
Påskfirandet i Karlstad
Den 16 april arrangerade föreningen "Vi pratar ryska" en utställning om ortodoxa påsktraditioner på Karlstads största torg. De bjöd på ortodoxa påskkakor och andra traditionella påskrätter. Gäster fick till och med ta med recepten på alla rätterna. Samovarteet serverades och lockade alla de förbigående. Det var en oförglömlig upplevelse för många!
Karlstadborna uppskattade miniutställningen "Påsk i den ryska kulturen" som innehöll målningar med påskmotiv, vykort och boken "Ryska författare om påsk". Det var vackert väder, och alla njöt av solen och helgen!
Text Irina Persson
Foto Julia Rezvyh
 2017-04-14
Redogörelse om Totalnij diktamen i Lund som ägde rum den 8 april 2017
Den 8 april 2017 hölls utbildningsprojektet Totalnij diktamen i 866 städer världen runt, även i Sverige. Med Skruvs stöd arrangerade man Totalnij diktamen i Lund på Folkuniversitetet. Stort tack till alla som var med! Kl 11 den 22 april är alla välkomna att gå igenom sina fel och ställa frågor till filologer.
Foto: Darja Barmuk.
 2017-04-11
Författare till forskarartiklar sökes
Kontaktinformation: vfmk@centruscom.ru
 2017-04-09
Den svenska sjömannen Dij Repin och hans drömmar
Läs artikeln på ryska här:
Författarens kontakter: Inora Krajsman ika20033@googlemail.com
 2017-04-09
Hur Totalnij diktamen gick i Sverige
I söndags den 8 april kunde alla som kan ryska delta i Totalnij diktamen och skriva diktamen på ryska.
 2017-04-07
Instamöte med rysktalande bloggare och den oförglömliga promenaden i Limhamn
 2017-04-07
Utställning av de ryska konstnärerna Tatjana Jakomainen och Ekaterina Shubina i Luleå
Ryska konstnärer Tatjana Jakimainen från Kiruna och Ekaterina Shubina ställer ut på Bocken, Luleå kommun. Fina oljemålningar och Påskblommor.
Foto: Katerina Ekström.
 2017-04-04
Rundfråga om integrationsprocesser i Sverige, Sverigebor krävs
Göteborgs universitet gör undersökning om integrationsprocesser i Sverige. För att delta i rundfrågan sökes Sverigebor i alla åldrar som av vissa orsaker bytte efternamnet (förutom efter bröllopet). Informationen är helt hemlig. Ring gärna 070-7423900.
 2017-04-01
Gross Revision of Second World War History in Swedish School Books
In 2016 the question of second world war history in swedish school books was
debated in the official journal of swedish historians, Historisk Tidskrift.

According to professor Lennart Palm at Gothenburg University there has
taken place a slide towards a revisionist view, that is a shift in attribution of
guilt, from the mainstream position after the Nuremberg Trials that Nazi
Germany was the guilty party, to the position that the Soviet Union was
equally if not more guilty.
 2017-03-28
Workshop på barnklubben Lilla vinden
Barnklubb Lilla vinden träffades för att skapa den traditionella ryska dockan med Katerina Ekström. Ledaren Anna Bülow berättade om träd och blommor. Det var kul!
Foto: Ekatetina Ekström
 2017-03-23
RYSSLAND BEHÖVER STARKARE SAMARBETE MELLAN LANDSMAN UTOMLANDS
 2017-03-23
Ryska landsmän är ambassadörer av den riktiga, öppna, skapande Ryska världen
 2017-03-15
Registrera din barn till ryska barncenter "Orljenok" och "Ocean"
 2017-03-14
Ryssland ger legitimation till de som föddes i Sovjeten
Den ryska tidningen Komsomolskaja pravda skriver: "Alla de som föddes i Sovjeten ska få ryskt medborgarskap. Nu behöver de inte ha dokument där de vägrar att vara medborgare av ett annat land".
Läs vidare:
 2017-03-14
Utländska turister kommer oftare till Ryssland
På invigningen av turistmässan "Inturmarket 2017" sa Rysslands kulturminister Vladimir Medinskij att antalet utländska turister som besöker Ryssland ökade med 7 procent, meddelar ryska nyhetsbyrån RIA Novosti.
 2017-03-13
Maslenitsa festivalen: slaviska helgen som förenade två huvudstäder
Alla vet att ryssar älskar folkhelger. De försöker vara med om alla festligheter. Ingen firar folkhelger så stort som ryssar. Fornslaviska vanor och ritualer som gjordes för att hedra naturen bevarades mest just i ryska folkets traditioner.
Läs på ryska:
Video: https://www.youtube.com/watch?v=vXjUAhkIvhU
 2017-03-13
Skaffa en rysk vän för vänskap och fred
Det är dags att damma av gamla vänortskontakter och att uppmuntra studier i ryska, skriver Inga Näslund, Palmecentret.
 2017-03-11
Konståkningsläger i Stockholm i juni
Konståkningsklubben "Skating & Dance Academy" bjuder barn och tränare till sportläger i Stockholm. Träningsplatsen är en modern ishall i Solna.
 2017-03-11
Kurser i ryska på Universarium
På Universarium hemsida hittar man varierande kurser. Moskvas statliga pedagogiska universitet erbjuder kurser i pedagogik och undervisning i ryska. Se mer:
 2017-03-06
Projekt "Ryssland - kärlek utan gränser"
Representativa strukturer inom Rosgossotrudnitjestvo startar projektet "Ryssland - kärlek utan gränser".
I mars hålls det internationella projektet "Ryssland - kärlek utan gränser" arrangerat av Rosgossotrudnitjestvo i 80 länder. Projektets start går parallelt med Internationella kvinnodagen den 8 mars.
 2017-03-06
Ryssland är redo att återställa relationer med Sverige
Ryssland är redo att återställa relationer med Sverige. Det säger ordföranden i ryska federationsrådets utrikesutskott, Konstantin Kosatjev, på mötet med vicespeaker i OSCE Parliamentary Assembly, Kent Härstedt.
 2017-03-06
Ny rysk mataffär i Karlstad
”All mat”,är en ny affär i Våxnäs där man kan köpa rysk mat!
Adress: Blockgatan 9, vid cafe Våxnäs.
Foto:
 2017-03-04
Ska juridisk försäkring av ryska landsmän tillämpas?
 2017-03-04
Ryska utrikesdepartementet gjorde lista över advokater som kan rådgiva ryska landsmän
Rysslands utrikesdepartement författade en lista över advokater och juridiska firmor som kan rådgiva ryska landsmän utomlands. Listan innehåller 1 336 advokater i 145 länder. Listan presenterades den 26 januari 2017 av Ryska utrikesdepartementets ombudsman för mänskliga rättigheter Konstantin Dolgov.
 2017-03-04
Kategorier av den ryska civilisationen
När vi pratar om "Den ryska världen" är det tal om utmaningar och val. Val av ryska språket och ryska identiteten och utmaning till det "belovezjskaja" geopolitiska system som gjorde ryssar till världens största söndrade nation. Den ryska nationen är söndrad och skuren, men samtidigt är den förenad.
 2017-03-01
Delegationen från Tjetjenien är på besök i Sverige
Delegation från Tjetjenien kom på besök till Sverige. Besökets syfte är att lära sig av den svenska erfarenheten på Stockholms sjukhus.
 2017-03-01
Ny sommarkurs SU – Dostojevskijs romanvärld
Sommarterminen 2017 ger Slaviska avdelningen kursen ”Dostojevskijs romanvärld”, 7.5 hp. Dostojevskij hör till de klassiker som ännu engagerar; hans verk drar alltjämt in läsaren i sin oavslutade dialog om de ”förbannade” eviga frågorna. Romanerna förenar det allmänmänskligt existentiella med skildringen av den ryska nationen på tröskeln till moderniteten. Med sin inträngande psykologi, filosofiska skärpa och formella innovation har Dostojevskij haft stor betydelse för 1900-talslitteraturens utveckling, och intar en självklar plats bland romankonstens mästare.
 2017-02-28
Längre anmälningsperiod till Internationella läsartävlingen "Levande klassiker"
Anmälan till Internationella läsartävlingen "Levande klassiker" kan lämnas till den 31 mars!
För att delta i tävlingen ska man ladda upp inspelningen av sin föreställning på vår officiella youtube kanal:
 2017-02-27
Den ryska världen firade Maslenitsa
Maslenaja veckan är slut i den slaviska världen. I år varade den 20-26 februari. Man firade Maslenitsa i olika delar av världen och sa hejdå till vintern - dansade och lekte, bakade pannkakor som symboliserar solen i den slaviska traditionen.
 2017-02-27
Den slaviska Maslenitsa-festivalen hölls i Stockholm
Den slaviska Maslenitsa-festivalen hölls i Stockholm i lördags den 25 februari. Det var jubileumsåret - man firade Maslenitsa i Stockholm 10:e året i rad!
Många människor, både ryssar och svenskar kom till Medborgarplatsen för att säga hejdå till vintern och välkomna våren - det är just det den slaviska helgen har att göra med. På festivalen åt alla pannkakor, dansade, sjöng och eldade upp en figur av hö som gestaltar vinter. Det var väldigt roligt!
Foto: Dmitrij Petrov
 2017-02-26
Maslenitsa i Stockholm 2017
I år firade man den ryska traditionella helgen Maslenitsa för tionde gången i Stockholm - det är jubileumsåret! Den främsta arrangören är Ryska riksförbundet som arrangerade festivalen med hjälp av Rysslands ambassad i Sverige, ABF föreningen och Vera Sagers fond. I år ägde festivalen rum på Medborgarplatsen. Tidigare firade man vårens ankomst i Kungsträdgården. På vestivalen kunde man smaka på ryska pannkakor med olika fyllningar, dansa traditionella danser, sjunga och leka, samt köpa mat och andra varor från Ryssland.
Foto: Elena Kolpakova
 2017-02-26
Sverige kämpar mot rasism
Sverige kämpar mot rasism
foto: goverment.se
22/02/2017
Sverige publicerade nationella planen av kampen mot rasism och hat på grund av nationalitet. Planens huvudsyfte är att planera och sätta igång ett strategiskt och effektivt arbete mot rasism och brott.
Man kan hitta planen via länken:
 2017-02-20
Wallström till Ryssland – möte med Lavrov
Den 21 februari åker utrikesminister Margot Wallström (S) till Ryssland.
Hon besöker Moskva för överläggningar med utrikesminister Sergej Lavrov.
– Det är heller ingen hemlighet att Ukraina är en mycket angelägen fråga för Sverige. Det är viktigt att det diskuteras, säger en UD-källa.
 2017-02-20
Utställningen "Sonja Kovalevsky: Polibino. Mikhajlovskoje. Stockholm" invigdes i Stockholm
Den 10 februari invigdes utställningen "Sonja Kovalevsky: Polibino. Mikhajlovskoje. Stockholm" i Stockholm. Utställningen arrangerades av Ryska kulturministeriet, Pusjkinnaturreservatet, Pskov museum och Rysslands ambassad i Sverige.
 2017-02-17
Information om falska nyheter ska publiceras på Ryska utrikesministeriets hemsida
Maria Zaharova, Ryska utrikesministeriets officiella representant och chef för Informationsdepartementet, berättade för nyhetsbyrån Rambler News Service att informationen om falska nyheter skulle publiceras på ministeriets hemsida. Detta gör man redan i många europeiska länder. Projektet startas den 22 februari.
  
Prenumerera på nyheter
Dela på sociala nätverk
 Sök på webbplatsen

Annons:
Annons:
Rys amb
Общество Привет
Statistik över besök för idag
Яндекс.Метрика
Система Orphus